Ker smo dobili nov, lep in prostoren vrtec, v katerem se dobro počutijo otroci in odrasli. V njem je veliko svetlobe in prosojnosti, kar omogoča otrokom neprestan stik z notranjim in zunanjim okoljem.

Otrok je narejen iz sto –

otrok ima sto jezikov,

sto rok,

in misli na sto načinov,

na sto načinov se igra in govori…

                                            (Loris Malaguzzi)


V enoti Lupinica omogočamo otrokom spodbudno učno okolje, v katerem so lahko aktivni in ustvarjalni ter tako ohranjajo svojih sto načinov izražanja. Otroci aktivno soustvarjajo življenje in delo v vrtcu, ga načrtujejo, izvajajo in vrednotijo. Spoznavajo življenje in svet okoli sebe in se izražajo na različnih umetniških področjih, z različnimi umetniškimi sredstvi. Spoznavajo umetnost, njen namen, zvrsti in ustvarjalce. Enkrat v letu organiziramo druženje z umetnikom in izvedemo skupno ustvarjanje otrok in umetnika. Hodnik našega vrtca je postal že majhna »razstavna galerija«. Večnamenski osrednji prostor omogoča druženje otrok različnih skupin, kar prispeva k spoznavanju in sprejemanju različnosti, oblikovanju lastne identitete in pripadnosti.

Ulica Hinka Nučiča 11

2000 Maribor

Telefon: 02/4600-226, 02/4612-760

E-naslov: vrtec.tezno-lupinica@guest.arnes.si


Mobilni vzgojiteljici predšolskih otrok - pomočnici vzgojiteljice v enoti Lupinica sta:

- Zemljič Ljubica

- Martina Meško


Učenje otrok je poklic, pri katerem moramo znati izgubljati čas, da ga pridobimo (J.J. Rousseau) Pri vsakem delu je najpomembnejši začetek, zlasti še, če imamo opravka s čim mladim in nežnim (Sokrat)

 

Jezik igre je vsem razumljiv.


"Če vzgajate z ljubeznijo, pohvalo, vzpodbudo, iskanjem dobrega v otroku in postavljanjem meja, vaš otrok odrašča v zdravo osebnost"


Pri otrocih ni majhnih korakov. Vse, kar storijo in naredijo, so velike stvari. Predvsem srca imajo večja kot mi - odrasli. Vanje spravijo vse, kar vidijo in vse, česar se zavedajo - tudi majhen kamenček, ki so ga opazili na cesti, listek z drevesa, poljubček kar-tako, mravljico ali črička, predvsem pa vse ljudi, ki so okoli njih ...


Vse kar moram vedeti o tem, kako živeti, kaj delati in kako obstati, sem se naučil v vrtcu. Ta modrost ni bila na vrhu gore visoke šole, temveč prav v samih temeljih vrtca. (Robert Fulghum)

   

Nimamo posebnih talentov, smo pa strašno radovedni, ustvarjalni, igrivi,..


Razumeti jezik igre pomeni razumeti misli in srce otroka. (L.K.Franck)


... iz semena vzklije v cvet, se spremeni v lučko in ko veter zapiha seme odnese... ... medtem ko išče svojo pot, mu pomagajmo, ampak pustimo svobodno raziskovati in ponovno vzkliti!